U celosti prodati državni zapisi za 10 milijardi dinara

Bez autora
May 16 2012

Na aukciji pedesettronedeljnih državnih zapisa Republike Srbije, održanoj danas, prodato je milion državnih zapisa, ukupne nominalne vrednosti 10 milijardi dinara, što predstavlja 100 posto obima emisije. Državni zapisi su prodati po stopi prinosa do dospeća od 12,58 odsto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 23. maja 2013. godine.Na aukcijama državnih hartija od vrednosti koje su planirane tokom maja meseca, predviđa se prikupljanje preko 34 milijardi dinara, uglavnom izdavanjem hartija duže ročnosti, kao i 100 miliona evra vredna emisija osamnaestomesečnih hartija, čija je aukcija na rasporedu sledeće nedelje.

U celosti prodati državni zapisi za 10 milijardi dinaraNa aukciji pedesettronedeljnih državnih zapisa Republike Srbije, održanoj danas, prodato je milion državnih zapisa, ukupne nominalne vrednosti 10 milijardi dinara, što predstavlja 100 posto obima emisije.

Državni zapisi su prodati po stopi prinosa do dospeća od 12,58 odsto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 23. maja 2013. godine.

Na aukcijama državnih hartija od vrednosti koje su planirane tokom maja meseca, predviđa se prikupljanje preko 34 milijardi dinara, uglavnom izdavanjem hartija duže ročnosti, kao i 100 miliona evra vredna emisija osamnaestomesečnih hartija, čija je aukcija na rasporedu sledeće nedelje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik